11 Mayıs 2015 Pazartesi

Varsayılan Etkinlik

    Hayat boyu yaşadıklarınızı bir çırpıda silebilir misiniz? Peki daha yaşamadıklarınızı...
    Hadi beraber sizle bir yolculuğa çıkalım. Başarıyı elde etmek ve o yolda yürümek adına bir yolculuk.    Belki de gerçek amacınızı bulacağınız bir yolculuk.

    Geçenlerde şehirler arası yolculuk yaparken düşündüğüm birşeyden bahsedeyim... Otobüsle yapılan bu yolculuk belkide hayatı tanımlayan en önemli unsur. Öncelikle gözlerimi kapattım ve beynim tepki vermeye başladı.
Düşünüyordum. Çok derin bir düşünce sisteminin içinde kaybolmuştum sanki ordan oraya zıplıyordu, ışık hızındaki uyarılar beynimin içinde kıpırdaşıp parıldıyordu. Aralarında belkide en yavaşını
seçtim ancak en parlağıydı. Yaklaştım ve temas kurdum. Belki de o zamana kadar kurmuş olduğum bir hayalin meyvesiydi bu.
    Ve gözlerimi açtım. Otobüste yanım boştu belki; ama tek boş koltuktu.
    Önce boşluğa baktım. İyi bir yol arkadaşı olabilirdi yanımdaki. Yada bir sıra ötemdeki o an hayalim daha bir parladı. Ve düşündüm; bir yüzüğün suya atıldıktan sonraki halkaları gibi. Yayıldı aynı zamanda bir ağ taramasıydı bu. Beynim kendi gibi başkalarının da olabileceğini düşünmüştü. İlk önce otobüsteki kişileri taradı, analiz etti ve bir olasılık çıkardı. Daha sonra yanımızdan geçen yada geçmekte olduğumuz araçları taramaya başladı. Ve halka büyüdü ...
    Yakınlardaki evler köyler... Yol boyunca içinden geçmiş olduğumuz şehirler üstümüzden uçup giden ulusal yada uluslar arası uçaklar. Tüm ülke hatta dünyanın farklı yerlerinde aynı anda onbinlerce tarama başlattı... Tabi ki sistem yeterliliği bölgesel uyarı vermeye başlamıştı önce soğutucular devreye girdi ve kulaklarım kızardı. Kendi gibileri ararken farklı sonuçları değerlendiriyor. Aynı zamanda da olası tehlikeleri de sunuyordu. Sitem aşırı ısınmıştı ancak tarama devam ediyor ve sunulan bilgiler ışığında olasılıklar hız kesmeden hesaplanmaya devam ediyordu. Sitem tahmini süreyi gösteriyor olsaydı belki de taramayı kesmezdim ancak sunulan bilgiler ışınğında vardığım sonuç dünyanın hiç de o kadar küçük olmadığı yönündeydi. Her an karşınıza sizin gibi düşünen biri çıkabilir.
    İşte bu bağlamda izlenecek en iyi yol yükselmek olmalı.
    Eğer yeterince yükselebilirsek bizim gibileri göre biliriz.Yada bizden daha iyilerin bizi
görmesini sağlaya biliriz.
    Hayallerimize yaklaşmanın en iyi yolu aynı hayale sahip arkadaşlar edine bilmektir.
Şu an yanımızda kimse olmaya bilir. Belki de kısa vadede kimse ile karşılaşmaya da biliriz.
Ama şu bir gerçek denemeden bilemeyiz. Zafer peşinden koşanın olur.


Not: Şu an Türkiye de saat galiba 01:02 Hayırlı geceler...
Yer: Tokyo, Japonya